Best of Puerto Rico

Joulukuussa karkasin Tukholman pimeydestä pariksi viikoksi Karibian Puerto Ricolle juhlistamaan iskän syntymäpäivää. Oli hauskaa lähteä vaihteeksi lomalle, jonka yksityiskohdat joku muu oli suunnitellut valmiiksi. Itse kiirehdin lentokentälle suoraan ainejärjestön joulusitseiltä puolentoista tunnin yöunien voimin, ja pakkaaminenkin taisi jäädä ihan viimetippaan ainakin sukkien tarpeettoman runsaasta (?!) määrästä päätellen. Reissun parasta antia oli yllättävän simppelit asiat:

Processed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Nukkuminen. Kiireisen opiskelusyksyn jälkeen tuntui taivaalliselta saada nukkua ilman jatkuvaa stressiä – ensimmäisen lomaviikon vetelin sikeitä reippaat 10 tuntia joka yö. Katkerana iltavirkkuna fiilistelen vieläkin sitä optimaalista unirytmiä, kun nukahdin viimeistään yhdeksältä illalla ja heräsin ennen aurinkoa. Yleensä rannalla käppäileminen yhtä aikaa auringonnousun kanssa on meikäläiselle ajatuksena ihan mahdottomuus, mutta näemmä loma tekee ihmiselle ihmeitä…

Processed with VSCO with f2 preset

Perhe. Ulkomailla – tai ylipäätään eri kaupungissa – asuessa sitä on alkanut vaalimaan perheen kanssa vietettyjä hetkiä uudella tavalla, kun yhteinen aika täytyy etukäteen suunnitella ja varata hyvissä ajoin. Loma oli justiinsa sitä kaivattua laatuaikaa leppoisasti yhdessä ihmetellen ja rakkaudella kinastellen. ♥

Processed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 preset

Aurinko ja lämpö. Need I say more? Se fiilis, kun nouset ihan earlybirdinä sängystä ja hiippailet pyjamassa suoraan villan terassille tähystelemään manaatteja, huomaamatta milloin lämmin sisäilma vaihtui ulkoilmaksi. Tässä asiassa kontrastittomuus on siis hyvä juttu.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Ensimmäinen viikon vietimme saaren Atlantin puoleisella rannikolla Hatillossa, ja jälkimmäisen puolestaan Guayamassa, Karibianmeren äärellä. Oli hyvä idea muuttaa keskellä lomaa toiselle puolelle saarta – tuli nääs pakostakin testipakattua levällään olleet matkalaulut paluulentoa ajatellen, heh! Itse tosin tykkään matkustaa kevyesti, eikä pelkissä käsimatkatavaroissani ollut juurikaan pakattavaa. (Sitäkin enemmän “tuliaisia” ujutin kuitenkin vanhempieni matkalaukkuihin – tästä saatiin viimeisenä iltana melkoinen show aikaiseksi, hehe.)

Eihän tällaset reissut varsinaisesti reissukuumetta paranna, päinvastoin. Jos nyt tulikin lomailtua vähän sellaisessa all inclusive -hengessä, niin ensi kerralla aion jättää ne ylimääräiset sukat himaan ja ottaa kartan käteen tila-auton takapenkiltä huutelun sijaan.

// Last December I left the dark and cold Stockholm behind as I flew to Puerto Rico in Caribbean for two weeks with my family. It was relaxing to go on a holiday where someone else had planned all the details and I just had to show up. After an exhausting autumn semester with my studies, I was happy with quite simple things: sleep, family and sun. We lived the first week in Hatillo and the second one in Guayama, and it was nice to see both sides of the island. However, this trip didn’t still heal my traveling fever – quite the opposite actually. Funny, you never remember missing the sun and beautiful beaches so much until after experiencing them!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s