Rapujuhlat / kräftskiva / crayfish party

Processed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 preset

Mistä tietää, että kesä on virallisesti ohi? Kun rapujuhla-season alkaa!

Ajoimme perjantaina koulukaverini kesämökille. Tai no, kesämökki lienee vähän huono ilmaisu, kun kyseessä on vanha bed & breakfast -hotelli. Joka tapauksessa, näissä samoissa maisemissa olemme juhlineet ennenkin vappuja ja juhannuksia koko suvun ja kavereiden voimin. Niin idyllinen miljöö!

Tiedättekö muuten, ulkomailla asuessa tällainen asia kuten kesämökki on ihan erityistä luksusta. Tai esimerkiksi henkilöauton kyytiin pääseminen, tai purjehtiminen. (Mä siis oikeesti hihkun aina henkilöauton kyydissä, se on niin harvinaista herkkua.) Kaikki sellainen, mikä yleensä “kulkee suvussa” tai liittyy vahvasti pitkään oleskeluun maassa. Maahanmuuttajan nyt ei yleensä ensikädessä tule hankittua autoa tai purjevenettä, saati sitten kesämökkiä. Ellet tunne paikallisia, ei todennäköisesti kenelläkään ystäväpiirissäsikään ole näitä asioita.

On siis todellista luksusta viettää aikaa ruotsalaisella kesämökillä. Ihmiset, arvostakaa kesämökkejänne! Ne ovat harvinaisuus, etuoikeus eivätkä suinkaan itsestäänselvyys.

Takaisin rapujuhliin. Valmistelimme juhlia oikein suurella rakkaudella koristeineen ja leipomuksineen, kaivoimme esiin juhlahatut ja vanhat lauluvihot. Mikään ei ole hauskempaa kuin laulaa snapsilauluja! Itse olen myös ottanut tehtäväkseni istuttaa tänne ruotsalaiseen snapsilauluperinteeseen myös Jyväskylän sitseiltä tuttuja lauluja, kuten Yogi Bear, Birth Control tai Lady in Red. Välittömiä yleisön suosikkeja.

Loppuilta sujuikin tanssilattian puolella!

// How do you know the summer has officially come to an end? The season for crayfish parties begins!

On Friday we drove to an island a little bit outside of Norrtälje to spend the weekend at my friend Michelle’s summer house. Our pre-party group kicked Saturday off with a casual dip to the rather cold sea, after which we spent the whole day preparing the party: food, balloons, decorations, lights, party tents and playlists. Mostly we cooked, even though I have to admit the actual crayfish had only a formal – let’s say a more decorative – role in our serving. Nevertheless, I had completely forgotten how much fun it is to prepare a decent party with proper decorations and effort!

Rest of our friends arrived for dinner in the evening. We ate, drank and sang together, putting our strongest drinking song game on. As the night got darker we moved the party inside to the official party room, where we danced like crazy until 5am. Some time in the morning we even got to witness amazing fireworks right in our “home” harbor, and it indeed wasn’t just another amateur show but a spectacle worthy of thousands of euros at least.

Perfect ending for the summer 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s