Tukholman maraton

Ilmoittauduin juuri Tukholman maratonille kesäkuun toinen päivä. Elämäni ensimmäinen maraton!

Olen joskus ollut hieman extra keksiessäni itselleni syntymäpäivähaasteita. Lähestyessäni täysi-ikäistymistä päätin, että minun tulee lukea maailmanhistorian kirjaklassikoita. Marssin Tampereen pääkirjasto Metsoon ja pyysin kirjastontätiä kertomaan minulle, mikä teos kaikkien tulisi lukea. Yksi ehdotus oli Waltarin Sinuhe Egyptiläinen, ja senhän minä sitten luin ennen 18-vuotis syntymäpäivääni.

Toinen haaste 18v-syntymäpäivälle oli se, että toteutin pitkäaikaisen haaveeni laulaa isolle yleisölle. Niimpä kesäkuun ensimmäisenä päivänä kapusin lukioni ulkokatoksen katolle (kattofestari, jee!) ja esitin Sommartiderin koko koululle. Esitys ei mennyt todellakaan putkeen ja jälkikäteen hävetti, mutta tärkeämpää on, että tein sen.

No, eli tämä maraton on nyt minun haaste itselleni 25:n ikävuoden kunniaksi. Sillä on kuitenkin paljon syvällisempikin merkitys minulle: haluan sitoutua tähän tavoitteeseen ja työskennellä määrätietoisesti sitä kohti. Vaikka olen kunnianhimoinen ja yleensä hyvin päättäväinen ihminen, viime aikoina minulla on ollut vaikeuksia keskittää voimiani tiettyyn päämäärään.

On toki hyväkin olla varasuunnitelmia ja varavarasuunnitelmia elämässä, mutta tällä kertaa haluan testata, miten käy, jos keskitän kaiken fokukseni yhteen, kirkkaaseen päämäärään.

(Kuva Tampereen puolimaratonilta vuonna 2013)

// I just signed up for the Stockholm Marathon in June. Yay!

Throughout my life I have been a little extra in coming up with birthday challenges for myself. When I was approaching the age of 18, I challenged myself to read a bunch of very classic books before I became an “adult”. (Haha, little did I know an 18-year-old is far from adult…) I also urged myself to perform at our school’s music festival, which – well, didn’t go so well – was all about daring to do something I love.

As my official 25th birthday challenge I will be running a marathon the day after I have turned 25. Aiming for marathon has also a significant symbolic meaning for me: committing to a goal and working persistently towards it. Although I am an ambitious and usually very determined person, lately I have had trouble focusing my attention on just one, crystal clear goal.

It is good to have multiple plans and projects in case plan A fails, but I also can’t help but wonder – what can I achieve if I align my greatest efforts with what I want to pursue?

I guess we will find out in only 3 months!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s