Running on ice

Processed with VSCO with  preset

Kulunut talvi on ollut ihan erityisen kylmä koko Euroopassa, ainakin jos vertaa edellisvuosiin. Niinkin ihmeellinen asia on ollut tänä vuonna mahdollista kuin jäällä juokseminen! Tukholmassa jäällä juokseminen maaliskuun puolivälissä on ihan erityisen harvinaista herkkua. Olenkin juossut ulkona enemmän kuin pitkään aikaan tulevaa maratonia silmällä pitäen. Ainoastaan yhtenä viikkona jänistin -10 asteen juoksusta ja otin viikon kokeilusalikortin sen sijaan.

En ymmärrä juoksumattoja, en sitten lainkaan. Miksi kukaan haluaisi juosta sisällä tunkkaisessa salissa, kun voi juosta ulkona raittiissa ilmassa? Talvijuoksukin on vain pukeutumiskysymys!

// As we know, this past winter has been surprisingly cold in the entire Europe, at least compared to previous years. Nevertheless, I have been running outside more often than ever before. There was only one very cold week with -10 celsius or so, when I did gym instead.

Oh and btw, I don’t get treadmills at all – why do people like them?! For me the whole point of running is being outside, not in some sweaty room with zero fresh air.

I never thought I would be running on ice in Stockholm in Mid-March, but that’s what I did on Friday. How cool is that! There’s something very liberating in it. Maybe it’s the space that makes me feel so calm? (As a true Finn I really need my personal space, hehe)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s