Pre-Graduation Party

received_10217025856823777-4

Tadaa! Järjestettiin kurssitovereiden kanssa ennenaikaiset valmistujaisjuhlat. Oltiin kutsuttu valtavasti jengiä ja saatiinkin ihan kivat pippalot aikaiseksi. Itsehän en koskaan kieltäydy juhlahatusta – siitäkin huolimatta, että näytän ihan yksisarviselta.

Ennenaikaiset juhlat siis siksi, että virallinen valmistujaisseremoniamme on vasta joulukuussa. Ainakin KTH:lla ja Tukholman Handelshögskolanilla valmistujaisseremonia järjestetään vain kahdesti vuodessa, toukokuussa ja joulukuussa. Näihin kekkereihin ei ole lainkaan asiaa, ellei ole virallisia papereita kourassa. Byrokratian vuoksi keväällä gradunsa tekevät saavat tutkintotodistuksensa vasta syys-lokakuussa, eli emme mitenkään ehtineet siihen toukokuun juhlaan. Joidenkin mielestä se on harmi, koska valmistuminen kesän kynnyksellä on jotenkin kivempaa ja tuntuu varmaan “luonnollisemmalta”. Mua se ei haittaa yhtään, koska saa tavallaan juhlia puoli vuotta valmistumista – mikäs sen parempaa! Ymmärrän toki dilemman kauempaa kotoisin olevien opiskelijoiden kohdalla, että mikäli olet ehtinyt jo muuttaa takaisin Vietnamiin ja sun pitää ostaa ylimääräiset lentoliput Tukholmaan juhlien takia, niin eihän se halpaa lystiä ole.

Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, koska viralliset kemut on sitten ei enempää eikä vähempää kuin Tukholman kaupungintalolla. Kyseessä on siis se sama vaatimaton pulju, jossa Nobel-illalliset järjestetään vuosittain. Tämä lienee ainoa mahdollisuuteni päästä lähellekään Nobel-miljöötä, eli odotan kyllä ihan todella suurella mielenkiinnolla joulukuuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s