Syksy on täällä

mie.jpg

Syksyssä on aina jotain aivan erityistä ja kutkuttavaa. Sanon tämän joka vuosi, mutta syksy on minulle enemmän “uusi alku” ja “uusi vuosi” kuin se varsinainen Uusi Vuosi. Mieleni on synkronoitu kouluvuoden, ei kalenterivuoden, mukaan.

Siitä lähtien kun valmistuin lukiosta, on jokainen syksy tarkoittanut isoja muutoksia elämässäni. Uusi kaupunki, uusi työ, uusi maa. Olen kotoa pois muutettuani itse asiassa muuttanut joka vuosi vähintään pari kertaa. Tukholmassa olen pysynyt pisimpään aloillani yhdessä paikassa.

Tämä syksy tuo tullessaan kuitenkin tietyllä tavalla isoimman elämänmuutoksen hetkeen: aloitan pian vakituisessa työssä. Hui! Levottomalle ja snadisti sitoutumiskammoiselle luonteelleni tämä tuntuu valtavan isolta sitoumukselta. Että minäkö aloitan vakituisessa työssä Tukholmassa? Enhän koskaan ajatellut tänne jääväni!

Olen innoissani siitä, mitä alkava syksy tuo tullessaan. Pidän osittain vielä kiinni opiskelijaidentiteetistäni lähinnä taloudellisista syistä, mutta eniten odotan sitä, että pääsen soveltamaan oppimiani asioita käytännössä.

// There is always something very special about autumn. I think I’ve said this before (last year this time…), but autumn is always a fresh start for me – way more than New Year. My mind is synchronized according to the school year rather than a calendar year.

Since my high school graduation in 2012, every fall has meant rather big changes. New cities, new schools, new jobs, new countries. My time in Stockholm – over two years now – is actually the longest I’ve ever stayed in one place during the past 6 years. Yet, this fall brings so far the biggest changes of my adult life. I have officially graduated and I will be starting in my first ever permanent job in two weeks.

I am excited yet afraid of what will follow. Holding on still partly to the student identity (being a student in Stockholm is good for your economy), but also taking everything that I’ve learned and putting into practice. Can’t wait!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s