EI SAA PEITTÄÄ -podcast

Ruotsin suosituin suomenkielinen podcast on julkaistu!

Ei saa peittää -podcast on minun ja ystäväni Marleenan yhteinen projekti. Idea ESP:stä kypsyi kesän 2018 aikana työskenneltyämme radiotoimittajina Tukholmassa, syksyllä nauhoitimme jo ensimmäiset demojaksot koulun studiossa. Toisiimme tutustuttuamme tiesimme heti, mistä aiheesta halusimme puhua ja herättää keskustelua: suomalaisen maahanmuuttajan elämä Ruotsissa 2010-luvulla.

Meillä on tuplamissio:

1) Oikoa suomalaisten käsityksiä Ruotsista ja ruotsalaisista, sillä ruoho ei ole aina vihreämpää kansakodissa.

2) Modernisoida ruotsalaisten käsityksiä suomalaisista, koska kaikki suomalaiset eivät suinkaan hoe perkelettä ja örvellä humalassa.

ESP:ssä on pintapuolisesti kyse pienistä ja suurista kulttuurieroista, arjen väärinkäsityksistä ja “kömmellyksistä” (kommellus + kömmähdys = kömmellys), joista arkemme Tukholmassa koostuu. Nauramme toistemme mokailuille ja homehtuneille Suomi-Ruotsi -stereotypioille, ja toisinaan selvitämme tutkivan journalismin nimissä mikä on suomalaisen miehen markkina-arvo Ruotsissa.

Pohjimmiltaan meidän jutuissa on kuitenkin kyse häpeästä ja itsetunnosta, jota podcastin nimi symbolisoi. Mokailusta, puheessa takeltelusta tai joidenkin kohdalla ihan vaan suomalaiseksi syntymisestä huolimatta itseään ei tarvi “peittää” tai muuttaa. Ole rohkeasti juuri sellainen kuin olet! ❤

Jaa mistä se “Ei saa peittää” alunperin tulee? Kyseessähän on pattereista tuttu varoituslause, jota on tavailtu kautta aikain Itämeren molemmin puolin. Hyviä bongausapajia on kuulemma mm. ruotsinlaivat. Se on myös usein ainoa suomenkielinen lause, jonka ruotsalaiset osaavat, ja juuri siksi mainio nimi podcastille  sanoma avautuu meidän molemmille kotimaille.

Kuuntele meitä Suplassa, Spotifyssä, Apple Podcasteissa tai SoundCloudissa.

Tervetuloa messiin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s