Women in Tech

AfterlightImage 32

Joka maaliskuu Tukholman Women in Tech -tapahtuma kokoaa yhteen 1500 mimmiä. Liput tähän ilmaiseen, teknologia-alalla työskenteleviä naisia inspiroivaan tapahtumaan menivät tänä vuonna 45:ssä sekunnissa. Ihan kreisiä! Itse onnistuin juuri ja juuri adrenaliinista vapisevin sormin naputtelemaan ilmoittautumislomakkeeseen tietoni puolessa minuutissa ja täten varmistin paikkani tapahtumassa.

Onneksi ehdin. Tällaisista kokoontumisista ja maailman luokan puhujista saa uutta puhtia ja perspektiiviä!

Erityisesti jäi mieleen Sandra Alba Cauffmanin kertomus siitä, miten hän pienenä tyttönä Costa Rican lähiössä katseli mustavalkoteeveestä Neil Armstrongin ensiaskelia kuussa ja sanoi äitilleen, että jonakin päivänä minäkin kävelen kuussa. Sinne asti hän ei ole päässyt, mutta aika lähelle kuitenkin — mimmi on NASA:n Earth Science divisionin johtaja tätä nykyä. Eikä tie sinne ollut mikään itsestäänselvyys aikana, jolloin naisia kiellettiin opiskelemasta teknillisessä yliopistossa. Huh!

Toinen mielenkiintoinen puhuja oli unenomaisen pehmeällä äänellä puhuva Brie Code, jonka yritys on kehittänyt tekoäly-kumppaneita, jotka vetoavat ihmisen “tend-and-befriend “-reaktioon taistele-tai-pakene -reaktion sijaan. Käytännössä heidän kehittämänsä sovellus ei perustu tavallisesti peleissä käytettäviin ja stressiä aiheuttaviin tekijöihin, kuten vaikeustason ja kompleksisuuden asteittainen nousu, vaan tämä virtuaalinen avatar vetoaa ihmisen rakkauden ja huolenpidon kaipuuseen. Kuulostaa erikoiselta etenkin näin suomeksi käännettynä, mutta puhe poikkesi erilaisuudellaan. Eniten varmaan juuri tämän puhujan äänen takia, jäi vähän hämärän peittoon oliko se osa showta.

Iltapäivän paneelikeskustelussa käsiteltiin henkilökohtaista lempiaihettani, miten rakentaa monimuotoisia (diverse?) tiimejä ja mihin asioihin kiinnittää huomiota yrityksissä, kun etsii inklusiivista ja innovatiivista työpaikkaa. Snadisti idolini, ex-Spotify CMO ja tätä nykyä sijoittaja Sophia Bendzin vinkki oli osuva:

”Look for fearlessness in the founders. People who are not just copying what everyone else is doing, but dare to take risks. For example, hiring someone completely new to a key position – someone who has a different mindset by default. It doesn’t hurt to be a bit naïve even.”

Siis tämä! Tästä olen aiemminkin kirjoittanut, että haluan nähdä firmojen uskaltavan tehdä asioita eri tavalla ja ottaa riskejä mitä tulee työntekijöiden palkkaamiseen. Monilla aloilla tuijotetaan maanisesti CV:tä, vaikka henkilö ei välttämättä lainkaan pala niitä tehtäviä kohtaan, joissa on aiemmin ollut. Aikana, jolloin alanvaihto ja uuden ammatilliesn intohimon löytäminen on arkipäivää, tuntuu jotenkin niin kamalan vanhanaikaiselta vangita ihminen aiempien työtehtäviensä loukkuun. Sophia palkattiin Spotifyn avainasemaan vastavalmistuneena ja vain 25-vuotiaana, ja hän sai vapaat kädet tehdä Spotifystä sen mitä se tänä päivänä on. I want that!

Päivän ehdoton lemppari oli kuitenkin huumoria ja painavaa asiaa yhdistävä Sarah Cooper (kuvassa), joka vaihtoi lupaavan uran Yahoo!lla ja Googlella koomikon uraksi. Hänen kirjansa How to Be Successful Without Hurting Men’s Feelings ja 100 Tricks to Appear Smart in Meetings on aivan lemppareita, nauroin katketakseni noille slaideille!

Tästä tuli nyt tällainen yhteenveto päivän puheista, koska haluan muistaa toivottavasti vielä ensi vuonnakin mitä jäi päivästä käteen. Olettaen, että olen yhtä hyvä lippuhai ensi vuonnakin, haha.

Cheerio!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s