Gotlanti

AfterlightImage 31AfterlightImage 32AfterlightImage 23 (kopia)AfterlightImage 30AfterlightImage 23Virkistysreissu Gotlantiin oli jymy-menestys. En edes ollut ymmärtänyt aikaisemmin, että sinne on niin helppoa ja edullista mennä Tukholmasta! Tunnin pendeltåg-matka keskustasta Nynäshamnin satamaan ja sieltä vain kolmen tunnin botskireissu Gotlantiin.

Ja siis, sehän sijaitsee aivan todella etelässä kartalla. Laivasta astuessa pölähti vastaan trooppisen kesäinen yöilma, vaikka Tukholmassa elokuun illat ovat jo viileitä.

Tässä mun Gotlanti-vinkit:

  • Vuokraa pyörä ja tee päiväreissu Högklintin jyrkänteille. Luulet olevasi Kroatiassa etkä Etelä-Ruotsissa!
  • Harkitse campingia (etenkin jos budjettimatka). Mielestäni tällainen kaupunkimatka ft. camping toimi oikein mainiosti, sillä siinä näki samalla vähän keskustan ulkopuolisia alueita. Suositus Snäcks-campingille.
  • Osallistu keskiaikaviikoille. Aivan mieletön kokemus! Satuimme ihan vahingossa mestoille juuri kuuluisan Gotlannin keskiaikaviikon aikaan, ja tämähän osoittautui niiin siistiksi kokemukseksi. Se yhteisöllisyys, upeat käsityöt, Game of Thrones -tyyppiset baarit kirkon raunioiden kyljessä… ahh, laitan ensi vuodeksi saman tien pellavahepenet tilaukseen.
  • Maista Gotlands Bryggerin oluita. Mutta varaudu siihen, että kyseisessä panimossa tarjoillaan kuitenkin vain alkoholitonta olutta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s