Haussa: fokus

Image from iOS (18).jpg

Miten tästä nyt kirjoittaisi. Olen vähän samalla asialla kuin kuukausi sitten peräänkuuluttaessani elämänhallintaa, ikuisen tasapainon ja fokuksen etsinnässä siis. En tiedä minkä takia se oikeastaan on minulle niin vaikeaa, kun teoriassa ymmärrän, että tasapainon löytää todennäköisesti ihan vaan elämällä omien arvojensa mukaisesti. Ja minä kyllä tiedän, mistä oma arvopohjani koostuu.

En vain jotenkin malta? Olen viilettänyt menemään alkusyksyn ilman selkeää priorisointia kiusallisen tietoisena siitä, ettei se ole millään tasolla kestävää. Venytän päätöksiä ja pieniä tehtäviä, jotka syövät salakalavasti energiaa ikään kuin liian monta puhelimen taustalla auki olevaa sovellusta. En jaksa vastata ystävien tai varsinkaan puolituttujen viesteihin. “Ei ole aikaa.”

Tänään istahdin kävelyllä aurinkoiselle kalliolle miettimään, miten saisin arkeeni fokuksen takaisin. Mielestäni minulla oli suhteellisen hyvä tasapaino viime syksynä, vaikka paljon tekemistä olikin. Onnistuin löytämään jonkinlaisen punaisen langan kaiken härdellin keskellä. Kokosin listalle arkeni pakolliset asiat: työ, yhteydenpito läheisiin, liikunta, uni ja ravinto, kurssi. Sen jälkeen lisäsin listalle mukaan aivan välttämättömimmät kivat asiat, mitä haluan arkeeni kuuluvan pakollisten lisäksi: podcast ja lauluharrastus.

Tämän enempää en ehdi — ja tästedes yritän pitää sen kirkkaana mielessäni.