Saariston lapsi

Vietin viime viikonlopun sukulaiseni luona Tukholman saaristossa. On se vaan niin ainutlaatuinen paikka! Olkoonkin, että saaristokäsitykseni perustuu enimmäkseen leffojen tai Solsidanin romantisoituun, auringon ja aaltojen haalistamaan kuvaan.

Olen kuitenkin vakaasti sitä mieltä, että elämä saaristossa maistuu suolalta, merituulelta ja Helly Hansenin purjehdustakeilta. Ja juuri siksi sen täytyy olla niin hyvää.

AfterlightImage 64AfterlightImage 63

Tukholman saaristo on siitäkin ihmeellinen, että saaria on paljon (30 000!) ja kaupunki levittäytyy osin niiden päälle. On aivan normaalia, että tukholmalaisen työmatkaan sisältyy merimatka. Saariston uranaiset loihtivat aamuisin autolautoilla päivän meikin ja kutsuvat sitä seitsemän minuutin meikiksi – juuri niin kauan voi lauttamatka saarten välillä kestää.

Vaikka omat hermoni eivät kestäisi tällaista työmatkailua, larppaan saaristoelämää mielelläni lyhyissä erissä. Viime kesänä sain maistaa sitä purjeveneen kannelta ja voi pojat, se jos mikä oli ulkoilmaelämää parhaimmillaan!

Tulevalta kesältä odotan siis vähintäänkin kahden viikon purjehdusreissua, jossa aion kiskoa purjeita kunnes kämmeneni kovettuvat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s