Vacay, is it you?

vacay

Seitsemän viikon kesäloma. Sellaista en ole kokenut sitten yläasteen, mutta valinta palkattoman vapaan ja heinäkuisen hiljaisen toimiston välillä oli helppo. Valitsin vapaan!

Työkaveri tuskaili, miten käyttäisi ruhtinaallisen kesälomansa parhaiten hyödyksi. Viikko siellä, toinen täällä, kolmas tuolla. Itse en kokenut minkäänlaista tarvetta suunnitella lomaani etukäteen heinäkuun lopulla häämöttävää purjehdusreissua lukuunottamatta. Olen tähän asennoitumiseeni hyvin tyytyväinen – seitsemän viikkoa saa ikään kuin vain tapahtua.

Haluan kyllä tehdä asioita. Toisaalta haluan myös, että loma-aktiviteettini kumpuavat jostain syvältä, spontaanista tarpeesta. Kuten juhannusviikonlopun mini-roadtrip! Saatuamme auton lainaan koin yhtäkkiä valtavaa tarvetta ajaa kuumaa maantietä, kuunnella Suomi- ja Ruotsi-klassikoita rätisevästä radiosta, pysähtyä uimarannalla pulahtamassa ja jatkaa siitä huoltoasemalle syömään jätskiä.

Koskaan aiemmin en ole marssinut hotelliin ilman varausta, mutta niin sitä vaan kuulkaa on edelleen meitä spontaanejakin matkailijoita ajateltu. Hotell Havsbadetin viimeinen huone oli ikkunaton, mutta sehän ei meitä haitannut. Kuka muka hengailee hotellihuoneessa, jos voi nauttia spasta? Oikeastaan en ole aikoihin nukkunut niin hyvin kuin tuossa pimeässä viileässä luolassa keskellä kesähelteitä.

Olkaa kesä iisisti, älkää stressatko suunnitelmista. Kyllä ne sieltä tulee, kun on aika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s