OMA ASUNTO

Skärmavbild 2020-06-24 kl. 09.20.32

Isoja uutisia: ostin ensimmäisen oman asuntoni!

Tuntuu hullulta. Ennen kaikkea siksi, että en tiennyt kykeneväni sitoutumaan johonkin näinkin pysyvään. Kai se on merkki aikuistumisesta, kun 40:n vuoden asuntolaina ei juurikaan hirvitä?

Oikeastaan koko asuntokaupat oli vähän koominen juttu, ja samalla niin täydellinen kuvaus persoonastani.

Ensinnäkin vahvistui käsitykseni siitä, miten stressittömästi pystyn luottamaan tuntemattomaan. Selailin myytäviä asuntoja puolihuolimattomasti pitkin kevättä, mutta en vielä kesäkuun alussakaan ollut vaivautunut yhteenkään asuntonäyttöön, vaikka elokuussa päättyvä vuokrasopimus läheni. Sinänsä näytöissä käyminen olisi varmasti auttanut paremmin hahmottamaan omia vaatimuksia, mutta ei se näyttöjen lukumäärä toisaalta takaa sen parempaa kämppää.

Toisekseen ymmärsin näin jälkikäteen (ja ehkä vähän yllätyinkin!), miten vahva intuitio minulla on, jos vain uskallan kuunnella sitä. Kun sitten vihdoin päätin mennä asuntonäyttöön, oli asunto sellainen, josta minulla oli jo kuvien perusteella omituinen vahva tunne. Näytössä tunne vain vahvistui, ja huomasin olevani jollain selittämättömällä tavalla hyvin kiintynyt kämppään. En tietenkään luottanut vaistooni sokeasti, vaan tein taustatyön niin perusteellisesti kuin vain suinkin osasin.

Itse tarjouskilpa oli elämäni stressaavin kokemus. Nopeita päätöksiä, jollaisista en todellakaan ole tunnettu. Kuitenkin juuri niissä hetkissä intuitioni otti johdon, kun aikaa ei ollut muullekaan. Viisi päivää näytön jälkeen nimeni oli paperissa.

Luulen, että juuri intuitioon luottaminen on se, minkä takia tämän asunnon ostaminen tuntuu nyt ja toivottavasti vielä pitkään erityisen hyvältä. Pelkällä järjellä tehdyt ostokset nimittäin harvoin ilahduttavat pitkään, varsinkaan, kun on kyse omasta kodista.

En malta odottaa muuttoa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s