Saa vain olla

AfterlightImage 67

Meillä oli töissä koko kevään kestävä autenttisen johtajuuden koulutus. Tammikuun starttipäivässä pohdimme edeltävää vuotta ja päätimme kukin tulevan vuoden 2020 teemasanan oman hyvinvointimme ollessa keskiössä. Toukokuun lopussa meillä oli jälleen yhteinen päätössessio koulutukselle.

Katsoimme ajassa taaksepäin tammikuussa kirjaamiimme tavoitteisiin. Minä olin kirjoittanut muistikirjaani balance 2020, jolla tarkoitin levon ja rehkimisen tasapainoa. Muistan olleeni tammikuussa kiireisen syksyn jäljiltä jo valmiiksi väsynyt ajatuksesta, että samanlainen kevät olisi tiedossa.

Näin puoli vuotta myöhemmin uskallan todeta, että löysin tasapainon. En silti mitenkään voi ottaa siitä kunniaa itselleni – on yksinomaan koronakevään ansiota, että olen downshiftannut radikaalisti. Tämä totuus on oikeastaan vähän surullinen, sillä ennemmin tai myöhemmin minun on opeteltava rauhoittamaan arkeani ihan omin avuin.

On harvinaisen ihanaa vain olla. Antaa päivien kulua, lukea, käydä koiran kanssa metsälenkeillä ja suunnitella uuden asunnon sisustusta. Ensimmäistä kertaa elämässäni mietin oikeasti, minkälaisia huonekaluja haluan. Odotan itsekin suurella mielenkiinnolla, minkälaisen kodin itselleni rakennan, olen näet melko kaikkiruokainen sisustaja…

Juuri nyt on täydellisen laiska ja hyvä olo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s