Suunnitelmana syysvaellus

Kuluneena kesänä vaellusreitit ovat olleet kuulemani mukaan ruuhkaisia. Olen jo jonkin aikaa haaveillut vaelluksesta Ruotsin pohjoiseen, mutta pitkästä kesälomasta huolimatta se jäi välistä. Oikeastaan ehkä hyvä niin, koska kesä on paljon otollisempi viettää aikaa merellä purjehtien, ja syksyn värit luonnossa taas ovat aivan omaa luokkaansa.

Siinä missä Suomessa monen bucketlistiltä löytyy Karhunkierros, Ruotsissa vastaava on usein Kungsleden tai Höga kusten. Olen vuosien saatossa tutustunut Suomen Lapin tuntureihin ja Haltin ympäristöön melko hyvin, mutta mielessäni kummittelee Ruotsin lapin hieman vuoristoisempi maasto ja rannikon jylhät kalliomaisemat. Ruotsi-kohteiden bucketlistiltäni löytyy muuten myös miljoona muuta paikkaa, joissa haluaisin ehtiä joskus käymään – viimeksi eilen listalle lisättiin Ruotsin Riviera eli Österlen!

Tänään varasin siis syysvaelluksen Jämtlandstriangelnin maastoihin, Vaasan korkeudelle lähelle Norjan rajaa. Vihdoin! Petyin aluksi hieman siihen, miten etelässä se sijaitsee, mutta maasto vaikuttaa silti yllättävän vuoristoiselta ja tarpeeksi erämaalta. Myös Ruotsin kruununprinsessa & prinssi Daniel nähtiin Jämtlandstirangelnilla pari viikkoa sitten, joten odotukseni ovat luonnollisesti korkealla. 😉

Onneksi on joustava työ, joka mahdollistaa lyhyelläkin varoajalla reissuunlähdön. Olen viime aikoina tuntenut itseni kiireiseksi ja on ollut vaikea löytää aikaa vaelluksen suunnitteluun, mutta uskon, että bookkaamalla junaliput reissu on jo puoliksi suunniteltu.

One thought on “Suunnitelmana syysvaellus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s