UNFINNISHED BUSINESS

Image from iOS (18)

Unfinnished Business – Pohjoismaisia uratarinoita

Unfinnished Business -podcast on toinen podcast-projektini. Sitä voi kuunnella mm. SuplassaSpotifyssä ja Apple Podcasteissa. Podissa käsitellään modernia työelämää kansainvälistä uraa tekevien suomalaisten kautta ja keskusteluun voi osallistua täällä blogissa sekä Instagram-tilillä @unfinnishedbusiness. Blogi ei referoi podcastia kaikkinensa, mutta osaltaan täydentää jaksoissa käsiteltäviä aiheita.

Pohjoismaihin muuttaa vuosittain tuhansia suomalaisia, ja missioni onkin paljastaa kaikille teille näiden rohkeiden ulkosuomalaisten opit, elämäntarinat ja parhaat vinkit (työ)elämään.

Kuulun itsekin ulkosuomalaisiin: asun neljättä vuotta Tukholmassa ja työskentelen päivätyönäni IT-alan konsulttifirmassa Tukholman teknologiapöhinöissä. Ala, jolle en koskaan kuvitellut päätyväni, mutta joka jaksaa yllättää, inspiroida ja haastaa päivittäin. Rehellisesti sanottuna en koskaan suunnitellut muuttavani pysyvästi ulkomaillekaan (jos Ruotsia voi ulkomaaksi laskea, hehe), mutta vuosien saatossa olen löytänyt oman juttuni juurikin Suomen ja Ruotsin välisistä eroavaisuuksista, opiskelusta sekä työskentelystä ulkomailla. On eheyttävää naureskella omalle päivittäiselle selviytymiskamppailulleen maahanmuuttajana, ja tästä rakkaudesta lajiin syntyi kesällä 2018 Ei saa peittää -podcast.

Unfinnished Business jatkaa ESP:stä tuttua kepeää linjaa, joskin aihe on rajatumpi. Haluan ensinnäkin kertoa mahdollisimman monenlaisia kansainvälisten suomalaisten uratarinoita suoraan liikuteltavasta Tukholman-studiostani käsin. Jos Ruotsin liike-elämää ja LinkedIn-verkostoja syynää tarkkaan, hiffaa nopeasti, että Pohjoismaiden pääkaupungissa vaikuttaa iso kasa suomalaisia, jotka tekevät kädet savessa mielenkiintoisia hommia niin johtopaikoilla kuin duunareinakin. Ja silti niin monelle suomalaiselle yritykselle Ruotsin markkinat ovat yhä suuri mysteeri ja Suomi aina vähän ulkopuolinen, kun puhutaan skandinaviskaa. Tuokoon podcastini tähän dilemmaan helpotusta!

Toiseksi, Tukholman teknologiaskeneen rantautuu kaikki modernin työelämän trendit tietysti etunenässä. Katson istuvani aitiopaikalla kuulemassa kuumimmat uutiset niin startuppien kuin teknologiajättienkin palkitsemisohjelmista, inklusiivisista yrityskulttuureista ja uusimmista johtamistrendeistä. On siis lähestulkoon velvollisuuteni jakaa nämä tiedot eteenpäin, eikö vain?

Kenelle UFB on tarkoitettu?

Sinulle, jolle työ on enemmän tai vähemmän mielenkiinnon kohde.

Sinulle, joka olet kiinnostunut ulkomailla elämisestä ja työskentelemisestä.

Sinulle, joka olet kiinnostunut Ruotsista ja Tukholman bisnes-juoruista.

Sinulle, joka haluat laajentaa perspektiiviäsi työn tekemisen tavoista ja tulevaisuudesta – toivottavasti jopa inspiroituakin vähän.

Sinulle, joka haluat nähdä johtoportaissa muitakin kuin keski-iän ylittäneitä miehiä.

Tervetuloa messiin!

♥: Loviisa